Apicio

De re coquinaria : ( Antiga cociña romana) / Apicio - Cangas do Morrazo [Pontevedra] :Rinoceronte ,2020 - 182 p. ; 22 cm

Tratado que constitúe o corpus da gastronomía mediterránea antiga. Recolle receitas ancestrais romanas, gregas, etruscas, cartaxinesas, sirias, persas e do Exipto dos faraóns, que degustaron os patricios de época imperial, as elites que gozaron dunha vida acomodada preto dos centros administrativos. Trátase dunha colección de fórmulas moi variadas, elaboradas cos ingredientes e condimentos propios duns cociñeiros que preparan algo extraordinario. Esta cociña caracterízase pola mestura de ingredientes, pola riqueza dos pratos e o profundo estudo das súas elaboracións, consumida pola elite romana do Imperio, que buscaba intencionadamente o raro, o extravagante e o caro, para demostrar a súa posición social.

1º-2º ESO

9788417388348


Cociña romana
Idade antiga
Gastronomía
Recetario


Roma
Siria
Persia
Cartago
Exipto
Etruria

641

Coa tecnoloxía Koha