000 01751nam a2200337 i 4500
008 200130s2020 sp g glg
017 _aVG 715-2019
020 _a9788417388348
080 1 _a641
100 _aApicio
_eaut
_9185735
240 _aDe re coquinaria
245 0 _aDe re coquinaria
_b: ( Antiga cociña romana)
_c/ Apicio
260 _aCangas do Morrazo [Pontevedra]
_b:Rinoceronte
_c,2020
300 _a182 p.
_c; 22 cm
520 3 _aTratado que constitúe o corpus da gastronomía mediterránea antiga. Recolle receitas ancestrais romanas, gregas, etruscas, cartaxinesas, sirias, persas e do Exipto dos faraóns, que degustaron os patricios de época imperial, as elites que gozaron dunha vida acomodada preto dos centros administrativos. Trátase dunha colección de fórmulas moi variadas, elaboradas cos ingredientes e condimentos propios duns cociñeiros que preparan algo extraordinario. Esta cociña caracterízase pola mestura de ingredientes, pola riqueza dos pratos e o profundo estudo das súas elaboracións, consumida pola elite romana do Imperio, que buscaba intencionadamente o raro, o extravagante e o caro, para demostrar a súa posición social.
521 _aESO12
650 _aCociña romana
_9185736
650 _aIdade antiga
_952739
650 _aGastronomía
_9185737
650 _aRecetario
_9185738
651 _aRoma
_941500
651 _aSiria
_976491
651 _aPersia
_9168270
651 _aCartago
_9106195
651 _aExipto
_95942
651 _aEtruria
_9185739
700 _aSerrano Santos, Olga
_etrl
_eedt
_9185740
856 _uhttps://rinoceronte.gal/produto/de-re-coquinaria-antiga-cocina-romana/
997 _e3
_dValidado