000 | 01751nam a2200337 i 4500 | ||
---|---|---|---|
008 | 200130s2020 sp g glg | ||
017 | _aVG 715-2019 | ||
020 | _a9788417388348 | ||
080 | 1 | _a641 | |
100 |
_aApicio _eaut _9185735 |
||
240 | _aDe re coquinaria | ||
245 | 0 |
_aDe re coquinaria _b: ( Antiga cociña romana) _c/ Apicio |
|
260 |
_aCangas do Morrazo [Pontevedra] _b:Rinoceronte _c,2020 |
||
300 |
_a182 p. _c; 22 cm |
||
520 | 3 | _aTratado que constitúe o corpus da gastronomía mediterránea antiga. Recolle receitas ancestrais romanas, gregas, etruscas, cartaxinesas, sirias, persas e do Exipto dos faraóns, que degustaron os patricios de época imperial, as elites que gozaron dunha vida acomodada preto dos centros administrativos. Trátase dunha colección de fórmulas moi variadas, elaboradas cos ingredientes e condimentos propios duns cociñeiros que preparan algo extraordinario. Esta cociña caracterízase pola mestura de ingredientes, pola riqueza dos pratos e o profundo estudo das súas elaboracións, consumida pola elite romana do Imperio, que buscaba intencionadamente o raro, o extravagante e o caro, para demostrar a súa posición social. | |
521 | _aESO12 | ||
650 |
_aCociña romana _9185736 |
||
650 |
_aIdade antiga _952739 |
||
650 |
_aGastronomía _9185737 |
||
650 |
_aRecetario _9185738 |
||
651 |
_aRoma _941500 |
||
651 |
_aSiria _976491 |
||
651 |
_aPersia _9168270 |
||
651 |
_aCartago _9106195 |
||
651 |
_aExipto _95942 |
||
651 |
_aEtruria _9185739 |
||
700 |
_aSerrano Santos, Olga _etrl _eedt _9185740 |
||
856 | _uhttps://rinoceronte.gal/produto/de-re-coquinaria-antiga-cocina-romana/ | ||
997 |
_e3 _dValidado |